Sfeerbeeld Smartsite logo 7.10
  • Published on Friday, November 16, 2018

Smartsite 7.10 verbetert gebruikerservaring

Seneca heeft op 13 november 2018 de nieuwste versie van haar content management systeem (CMS) uitgebracht: Smartsite 7.10. Upgrade naar de nieuwste Smartsite-versie en ontdek de nieuwe mogelijkheden en verbeterde gebruikerservaring.

Met Smartsite 7.10 komen veel nieuwe en verbeterde functies beschikbaar voor redacteuren en webmasters. Bijvoorbeeld persoonlijke widgets, verbeterde toegangsbeveiliging en een alternatief voor Google Maps. Een opsomming van alle nieuwe en verbeterde functionaliteit vindt je in de releasenotes.

Persoonlijk widgets

Smartsite biedt CMS-gebruikers al langer relevante informatie via krachtige widgets. Vanaf Smartsite 7.10 kunnen gebruikers de widgets aanpassen aan hun persoonlijke wensen. De beschikbaarheid van de widgets wordt door de site-beheerder centraal geregeld. De CMS-gebruiker bepaalt vervolgens zelf welke widgets hij op welke positie op het Smartsite Dashboard wil plaatsen. Er zijn bijvoorbeeld widgets voor Newsfeeds, Twitter en SMI.

Vebeterde toegangsbeveiliging

Vanaf Smartsite 7.10 kunt u de toegang tot het CMS beter beveiligen door toegang tot het CMS in twee stappen te authentiseren. Als dit wordt ingeschakeld moeten CMS gebruikers naast het opgeven van een gebruikersnaam en wachtwoord ook een code invoeren die zij ontvangen op hun e-mailadres of op hun telefoon (SMS). Om de toegang tot uw CMS nog verder te beveiligen, kan de password expiry policy worden geactiveerd. Daarmee dwingt u eenvoudig af dat gebruikers hun wachtwoord na een bepaalde tijd wijzigen.

Alternatieven GEO-locatie

Google verplicht sinds kort het gebruik van API Keys voor het gebruik van Google Maps. In het Smartsite Dashboard wordt Google Maps gebruikt zodat redacteuren heel eenvoudig een locatie kunnen selecteren om de content te verrijken. Vanaf Smartsite 7.10 biedt het CMS naast Google Maps een alternatief aan en is het mogelijk Leaflet.JS / OpenStreetMap (open sourcesoftware) als kaartfunctionaliteit te kiezen.

Releasnotes & upgraden

Bekijk de releasenotes voor Smartsite 7.10 online. Neem voor meer informatie en een upgrade-advies contact op met de Seneca servicedesk op telefoonnummer 015 25 13 777.

Newsletter (Dutch)

Latest News