Sfeerbeeld van een wereldkaart met verschillende markers
  • Published on Friday, November 2, 2018

Nieuw thema: Google Maps & de alternatieven

Sinds kort is Google Maps alleen nog te gebruiken in combinatie met een API Key. Maak je gebruik van Google Maps zonder API key, dan verschijnt de tekst ‘alleen voor ontwikkeldoeleinden’ over de kaart heen. Ook is het zonder API key niet meer mogelijk een adres op te zoeken.

Om de interactieve kaarten van Google Maps op je site te tonen, was het mogelijk om te kiezen uit twee verschillende integratiemethoden: mét en zonder registratie. Door je organisatie en het gebruik van Google Maps te registreren, krijg je een API key. Deze digitale ‘sleutel’ opent extra mogelijkheden voor het gebruik van Google Maps op jouw website. Sinds kort ondersteunt Google alleen nog Google Maps integraties met een API key.

Vraag je een Google Maps API key aan, dan vraagt Google naar jouw creditcard-gegevens. Google brengt vanaf nu namelijk kosten in rekening voor het gebruik van Maps. De eerste € 200,- krijg je als tegoed cadeau van Google.

Hoe lang kan je nog kosteloos gebruik maken van Google Maps? En wat zijn de alternatieven? Je leest er meer over op onze thema-pagina: Interactieve Kaarten: Google Maps & meer

Newsletter (Dutch)

Latest News